Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Φυσικά άλατα για το μπάνιο!

Καλησπέρα σας!!!

Σήμερα σας έχω κάτι νέο... Αποφάσισα να σας παρουσιάσω τα χειροποίητα σπιτικά καλλυντικά μου!
Να τονίσω ότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση να το παίξω αισθητικός. Η αρχή έγινε πριν λίγα χρόνια και, καθώς ενθουσιάστηκα από τους θησαυρούς που η φύση μας προσφέρει απλόχερα χωρίς ιδιαίτερο κόστος, συνέχισα να μελετώ και να πειραματίζομαι!

Απόλαυσα αισθητικές περιποιήσεις στο σπίτι παρέα με φίλες (απίστευτη πλάκα να συζητάς με το γιαούρτι στη μούρη) αλλά ήθελα τα κατάλληλα σκευάσματα για κάθε τύπο δέρματος... 
Εδώ είχα ως σύμμαχο τα βιβλία και τις παλιές γνώσεις μου από τη Χημεία... ξέρω βέβαια πως έχω πολλά ακόμη να μάθω και να δοκιμάσω!

Λοιπόν, βρισκόμαστε τσααακ στη μέση του χειμώνα, πράγμα που καθιστά αδύνατο το μπάνιο στη θάλασσα (εκτός βέβαια από όσους είστε χειμερινοί κολυμβητές)! Πάντα θεωρούσα τυχερούς όσους μένουν μόνιμα σε παραθαλάσσιο μέρος...

Φωτογραφία αρχείου: κάποια Πρωτομαγιά στην Πάργα...

Πώς θα μπορούμε λοιπόν να έχουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας όλο το χρόνο? Μια χούφτα αρωματικά άλατα στο μπάνιο μας, αρκεί! Χρησιμοποίησα 100% φυσικά άλατα από τη θάλασσα και τα αρωμάτισα με βιολογικά αιθέρια έλαια που, εκτός από το άρωμα, τους έδωσαν και τις σπουδαίες τους ιδιότητες για το σώμα μας! 
• Το αλάτι με το ιώδιο συσφίγγουν τις ίνες της επιδερμίδας, τονώνουν το δέρμα, βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμούν την κυτταρίτιδα... Γι' αυτό και το καλοκαίρι είναι πιο σφριγηλό το δέρμα!
• Ακόμη και ένα ποδόλουτρο με αρωματικά άλατα ανακουφίζει τα κουρασμένα πόδια!
• Πρόσθεσα αμυγδαλέλαιο και έλαιο jojoba που ενυδατώνουν και θρέφουν το δέρμα... Συγκρατούν την υγρασία στους ιστούς, με αποτέλεσμα να διατηρείται το δέρμα ελαστικό και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης!

Φυσικά άλατα για το μπάνιο με το άρωμα του χειμώνα: πορτοκάλι-κανέλα...
Τα αιθέρια έλαια του πορτοκαλιού και της κανέλας είναι πολύτιμα για το δέρμα και όχι μόνο: 
• Το πορτοκάλι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη φυσιολογική ανάπλαση των κυττάρων, ενώ χάρη στα οξέα του είναι σύμμαχος κατά της κυτταρίτιδας. Το άρωμά του είναι αναζωογονητικό και δίνει ενέργεια, διώχνει το άγχος και την κατάθλιψη!
• Η κανέλα είναι ένα θαυματουργό μπαχαρικό που κατά την αρχαιότητα ήταν πολύτιμη ουσία. Έχει ισχυρές αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και θερμαντικές ιδιότητες  και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που είναι βλαβερές για την επιδερμίδα. Το άρωμά της ανεβάζει τη διάθεση, εμπνέει και είναι αφροδισιακό!

Φυσικά άλατα για το μπάνιο με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο...
• Το τριαντάφυλλο, η "βασίλισσα των λουλουδιών", ενυδατώνει και είναι πολύ καλό τονωτικό! Το άρωμά του είναι αντικαταθλιπτικό,ενδείκνυται για την επιλόχειο κατάθλιψη και βοηθά στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων... αλλά και αφροδισιακό!

Φυσικά άλατα για το μπάνιο με αιθέρια έλαια λεβάντα αριστερά και υλάνγκ-υλάνγκ δεξιά...
Σε ανακυκλωμένα βαζάκια-μανιτάρια και καπάκια ζωγραφισμένα στο χέρι!
• Η λεβάντα είναι το φυτό που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι για να αρωματίσουν το νερό του μπάνιου. Είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος και συμβάλλει στην ανάπλαση των κυττάρων. Φέρνει ισορροπία στο μυαλό και χαρίζει ηρεμία!

• Το υλάνγκ-υλάνγκ, που σημαίνει "άνθος των ανθέων", χαλαρώνει τους μυς και απελευθερώνει την ένταση. Το γλυκό και εξωτικό άρωμά του βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες μετά από μια δύσκολη μέρα. Περισσότερο γνωστό όμως είναι ως αφροδισιακό!

Προσοχή μόνο: Να αποφεύγονται από όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά, υπερτασικούς ή διαβητικούς! Εάν είστε έγκυος, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αλλά χωρίς αιθέρια έλαια! 

Φροντίστε να βρείτε χρόνο για ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αρωματικά φυσικά άλατα... Το αξίζετε! Ελπίζω με τις λεπτομέρειες να σας κάλυψα... Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μη διστάσετε να με ρωτήσετε!


Φιλιά!!!

24 σχόλια :

  1. Φωτεινή μου, τι όμορφη ανάρτηση είναι αυτή!Ένα ταξίδι στον κόσμο των αρωμάτων!Μπράβο!
    ❁Anna
    Snapshotjewellery

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια! Πόσο μας λείπει ένα χαλαρωτικό μπάνιο, όπου ο χρόνος να μη μας κυνηγάει... Είναι πραγματικά πηγή ενέργειας! Πολύ όμορφα όσα μας λες Φωτεινούλα. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω πω μοσχομύρισαν!!!! τέλεια ιδέα και πολύ καλά κάνεις και πειραματίζεσαι!!!! ευχαριστούμε πολύ!!! καλή εβδομάδα, φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα,
    και μονο που το διαβασα ξεκουραστηκα, που να το κανω κιολας!
    υ.γ. αυτα τα καπακια-μανιταρακια πολυ μου αρεσαν!
    πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίθανες μυρωδιές! Χαλαρωτικές! Ανανεωτικές!
    Να'σαι καλά, Φωτεινή, για την internet-ική ευεξία που μάς χάρισες!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μέχρι εδώ μυρίζουν!!!!Πολύ πολύ όμορφα και μοσχοβολάτα όλα!!!!Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστικά όλα τα φυσικά άλατα και με υπέροχα αρώματα!!!Και μόνο που διάβασα την περιγραφή τους και κοιτούσα τις φωτογραφίες ένιωσα υπέροχα!Να είσαι καλά!Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ότι πρέπει για μια κουραστική μέρα είναι τα άλατα αυτά.Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Wow!!!The first photo is amazing. Your natural products are very delicious
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φωτεινού λα υπέροχη και αυτή η ανάρτηση σου πόσα καινούρια πράγματα μας έμαθες πάλι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φωτεινούλα μου είσαι χρυσοχέρα!Τ΄ αρωματάκια σου μοσχοβόλησαν τ΄ όμορφο ιστολόγιό σου!Ήσουνα πολύ αναλυτική για τη χρησιμότητά τους!Σ΄ ορισμένα κιόλας δεν ήξερα τις ιδιότητές τους!Μακάρι να ΄βρισκα και λίγο χρόνο και να τα ΄κανα!Ελπίζω τώρα στο καλοκαιράκι, που μου το θύμισες με την υπέροχη φωτογραφία σου!
    Πολλά φιλιά γλυκιά μου!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φωτεινούλα μου Καλημέρα!!Πλήμυρισε μέ υπέροχα αρώματα καί χρώματα η οθόνη μου!!Φανταστικά όλα τα φυσικά άλατα και με υπέροχα αρώματα!!Μπράβο σου!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι όμορφη ανάρτηση, Φωτεινή!! Λες και μου έρχονται οι μυρωδιές, μέσα από τον υπολογιστή!!!
    Αυτά τα βαζάκια, μανιταράκια, απίστευτα!! Πολύ πολύ χαριτωμένα!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #20 :)
      Καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια Χριστίνα μου!!! Αχ τι καλά!!! :) Θα σε επισκεφτώ αμέσως, ανυπομονώ να δω τι ανακάλυψες αυτή τη βδομάδα!!! :D

      Διαγραφή
  14. Μμμμμ!!!!! Υπέροχα!!!!! Συνέχισέ το! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κοριτσάρες μου, σας ευχαριστώ όλες πολύ για τα όμορφα και ενθαρρυντικά σχόλιά σας!!! Χάρηκα πολύ που η προσπάθειά μου βρήκε ανταπόκριση!!! Χρειαζόμαστε λίγη χαλάρωση για να συνεχίζουμε με όρεξη το έργο μας... ;)
    Θα σας επισκεφτώ όλες για να μάθω νέα σας!!!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τελεια η αναρτηση σου!!!!
    Ειχα καιρο να ερθω απο εδω αλλα δεν ξεχνω ποτε τους μπλοκοφιλους.Καλη χρονια να εχεις αν δεν τα εχουμε πει και καλο μηνα με υγεια απο αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον Γιάννη, έκανες πολύ καλά και πέρασες!! :) Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Θα σε "επισκεφτώ" κι εγώ!!! Καλό μήνα και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  17. Φωτεινούλα μου πόσο φανταστικά είναι τα σπιτικά σου καλλυντικά και τι όμορφα χρώματα που παράγει η φύση. Σας φαντάζομαι με τις φίλες σου με φέτες αγγούρι στα μάτια και ένα μοχίτο παραμάσχαλα να απολαμβάνετε τα baute σας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα... σ'ευχαριστώ πολύ Δημητρούλα μου!!!
      Ναι κάπως έτσι ήμασταν :P Μόνο που επειδή αυτά τα κάναμε στις εξεταστικές για να ξελαμπικάρουμε απ' το διάβασμα... δεν κρατούσαμε μοχίτο, αλλά καπουτσίνο φρέντο :)

      Διαγραφή
  18. Πόσο λατρεύω τα άλατα μπάνιου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τέλεια όλα, μπράβο!
    kiss...fancy~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας ευχαριστώ πολύ-πολύ κορίτσια μου!!! Να είστε καλά!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κι εσύ τη γνώμη σου!

Blogging tips